Celer

President RZ

Oblik korijena: Okrugao
Boja korijena: Bijela
Napomena: Korjenaš namijenjen za svježu potrošnju, preradu i skladištenje. Ima bujnu, dekorativnu lisnu masu tamnozelene boje. Odlieno prihvaćen od domaćih proizvođača. Korijen je glatke površine jednostavan za čišćenje, otporan na pucanje, te pogodan za strojno vađenje. Tolerantan na septoriju (sivu pjegavost), najčešću gljivičnu bolest celera.

Cisko RZ

Boja korijena: Bijela
Napomena: Korjenaš vrlo sličan hibridu President RZ. Bujan kultivar, pogodan za strojno vađenje. Korijen je gladak, krupan, jednostavan za čišćenje. Bijelu boju zadržava dugo poslije vađenja. Visoka otpornost prema gljivičnom oboljenju Septoria (pjegavost – najeešaa i najštetnija mikoza). Ima jak korijenov sustav, dobro uspijeva i na lošijim tlima. Višestruka namjena: za svježu potrošnju, preradu i skladištenje. Izuzetno se dobro skladišti do travnja.

Otago RZ

Boja korijena: Bijela
Napomena: Otago je vrlo rana sorta brzog porasta. Lišće je poluusupravno, svježe zelene boje. Zbog naročito brzog razvoja preporučujemo ga za ranu proizvodnju za svježu potrošnju. Također, moguća je berba i prodaja mlađih biljaka s tek razvijenim zadebljalim korijenom zajedno s lišćem.

Artur RZ NOVO!!!

Celer bjelaš (rebraš)
Napomena: Artur RZ je celer rebraš namijenjen za svježu potrošnju. Ima glatko uspravno lišće bez zaperaka, a može se uzgajati u vrlo raznolikim proizvodnim uvjetima. Preporučujemo ga za ljetni i jesenski uzgojni period.

Dodatne informacije

FacebookTwitterLinkedin