Lubenica

Carroll F1 RZ NOVO!!!

Tip: Crimson sweet
Sklop: Ovisi o tehnologiji uzgoja: 6.000 b/ha
Oblik - karakteristike ploda: Ovalan
Prosječna masa ploda: 9-10 kg kod kalemlljene biljek, 7-8 kod nekalemljene biljke
Napomena: Preporučujemo za najraniju proizvodnju ispod mini-tunela kao i za uobičajenu proizvodnju na otvorenom polju. Sorta je pogodna za uzgoj na različitim tipovima tla i postiže izvanredne rezultate u kombinaciji s dobrom tehnologijom uzgoja. Carroll RZ je rana sorta i dolazi za berbu 1-2 dana iza najranijeg Crimson tipa lubenice u ponudi na tržištu. Ako se kalemi, daje plodove mase 9-10 kg, dok nekalemljen donosi plodove prosječne mase 7-8 kg. Meso je tamnocrvene boje, sočno i odlične konzistencije. Biljka je gnerativna tako da nema problema sa zametanjem plodova. Osim toga, odlično se regenerira. 

Columbia F1 RZ

Tip: Crimson sweet
Sklop: Ovisi o tehnologiji uzgoja: 6.000 b/ha
Oblik - karakteristike ploda: Ovalan
Prosječna masa ploda:  6-8 kg
Napomena: Rani do srednje rani novi hibrid. Posebno kreirani kultivar manjih plodova za poseban segment tržišta (turisti), a takoder se uklapa u trend ponude lubenice manjih dimenzija. Vrlo pogodan za supermarkete. Biljka je srednje bujnosti, lisna masa dugo čuva zdrav i jedar izgled. Dobro zameće plodove u dva turnusa što utječe na vrlo visoku rodnost.

Tigrinho F1 RZ NOVO!!!

Tip: Tiger stripe (tigrasti) tip lubenice s mikrosjemenkama
Oblik - karakteristike ploda: okrugli plodovi
Prosječna masa ploda: 3-4 kg
Napomena: Tigrinho RZ je tigrasti tip mini lubenice s mikrosjemenkama što je novitet u našoj ponudi. Odlikuje se zametanjem velikog broja plodova s izuzetnim kvalitetom mesa. Za razliku od bezsjemenih, mikrosjemene  lubenice ne trebaju oprašivača što uvelike olakšava uzgoj. 
 

Baronesa F1 RZ

Tip: sugar baby
Sklop: ovisi o tehnologiji uzgoja (oko 6.000 bilj/ha)
Oblik-karakteristike ploda: blago izduženi plod tamne, gotovo crne kore
Prosječna masa: 6,0-8,0 kg
Napomena: Rani do srednje rani hibrid sugar baby lubenice ukusnog mesa koje je tamno crvene boje  i visokog sadržaja šećera. Plodovi su ujednačeni po obliku i masi, biljka je snažna s bujnom vegetativnom masom. Za uzgoj u niskim tunelima ili bez pokrivanja. 

Conguita F1 RZ NOVO!!!

Tip: Sugar Baby tip mini-lubenice s mikrosjemenkama
Oblik - karakteristike ploda: okrugli plodovi
Prosječna masa ploda: 2-3 kg
Napomena: Conguita RZ je sugar baby tip mini lubenice s mikrosjemenkama - novitet u našoj ponudi. Rani je hibrid, a kvaliteta mesa je odlična. Odlična je oprašivač za tigraste besjemene lubenice. 
 
 

Titania F1 RZ NOVO!!!

Tip: Sugar baby - bez sjemenki
Oblik - karakteristike ploda: okrugli plodovi
Prosječna masa ploda: 5-7 kg
Napomena: Kora plodova je tamna, gotovo crna, s voštanom prevlakom. Titania RZ ima stabilno zametanje plodova, što daje sigurnost u proizvodnji čak i u manje pogodnim uvjetima uzgoja. Budući da je Titania RZ bezsjemeni tip lubenice, zahtjeva sortu oprašivača. Odlično se kombinira s Carroll RZ ili nekom drugo sortom super oprašivačem. 
 
 

Himalia F1 RZ NOVO!!!

Tip: Sugar baby - bez sjemenki
Oblik - karakteristike ploda: pravilno okrugli plodovi
Prosječna masa ploda: 3-4 kg
Napomena: Himalia RZ je novi triploidni hibrid u ponudi u tipu suger babyPlodovi su atraktivnog izgleda, pravilnog okruglog oblika. Korijenov je sustav snažan, a lisna masa odlično pokriva plodove. Zahtijeva sortu oprašivača, a odlično se kombinira s Carroll RZ. 
 
 

Huelva F1 RZ

Tip: Sugar baby
Prosječna masa ploda: 6-9 kg, a u povoljnim uvjetima i do 10 kg.
Napomena: Huelva RZ je izrazito rani hibrid lubenice u sugar baby tipu. Meso je tamnocrvene boje i odličnog okusa. Ima snažnu lisnu masu koja odlično štiti plodove od sunčevih ožegotina. 

Dodatne informacije

FacebookTwitterLinkedin