Ukrasne trave

Benary
 

Stipa tenuissima (Nassela tenuissima)

Ukrasno kovilje

PONY TAILS

FastraX – Biljka visine 90 cm. Listovi svilenkasti. Sjetva u sijecnju- ožujka.

Benary
 

Stipa pennata

Kovilje

Z 1050 Stipa pennata European Feather Grass

Visine 75 cm, srebrnati klasovi na dugim paperjastim stabljikama, idealna za prirodne vrtove, cvjeta od V-VII mjeseca.

Benary
 

Stipa capillata

Kovilje

Z 1020 Stipa capillata ‘Bridal Veil’ Needle and Thread Grass

Visoka 80 cm, povecani srebrnasto-zeleni klasovi na izbocenim stabljikama, uspravni plavo-zeleni listovi, zimzeleni, za grupni uzgoj, cvjeta od VIII-IX mjeseca.

Benary
 

Stipa barbata

Kovilje

Z 1040 Stipa barbata ‘Silverfeather’ Feathergrass

Visine 80 cm, sjajno baršunasti srebrnati klasovi na dugim stabljikama, zeleni listovi, zimzeleni, idealna za kontejnere i za rezanje, cvjeta od VI-VIII mjeseca.

Benary
 

Setaria macrostachya

Muhar

Z 0990 Setaria macrostachya

Visoka 80 cm, ravni zelenkasto-žuti klasovi poput lisicjeg repa na uspravnim debelim stabljikama, listovi zeleni, atraktivna za rezanje, cvjeta od VI-X mjeseca.

Benary
 

Polypogon monspeliensis

Dvornik

Z 0950 Polypogon monspeliensis

Visoka 40 cm, gusti ravni svijetlozeleni klasovi u starosti prelaze u kremaste, plavo-zeleni listovi. Idealna za rubove cvjetnjaka i za rezanje, cvjeta od VI-VIII mjeseca.

Benary
 

Phalaris canariensis

Svjetlica

Z 0760 Phalaris canariensis

Visok 100 cm, jajoliki klasovi sa zelenim i bijelim crticama, zeleni listovi, pticija hrana za kanarince. Idealna za svježe i suhe cvjetne aranžmane, cvjeta od VII-VIII mjeseca.

Benary
 

Pennisetum setaceum (P. rueppelii)

Ukrasno proso

Z 0840 Pennisetum setaceum (P. rueppelii) Fountain Grass

Visine 60 cm, s uspravnim listovima, cvatejuca ukrasna trava, cvjetova dužine 10-12 cm, roza boje. Vrlo je dekorativan u gredicama ili u kombinacijama. Idealna za rezanje, cvjeta od IX-X mjeseca.

Benary
 

Panicum violaceum

Proso

Z 0830 Panicum violaceum

Visoka 70 cm, ljubicasto-broncani klasovi u luku, fini zeleni listovi, atraktivna za cvjetnjake i živice, pticija hrana. Idealna za rezanje, cvjeta od IX-X mjeseca.

Benary
 

Nassella tenuissima (Stipa tenuissima)

Z 1080 Nassella tenuissima ‘Pony Tails’ (Stipa tenuissima) Mexican Feather Grass

FastraX, visine 90 cm, sjajni srebrnkasti klasovi na dugim stabljikama, fini mekani listovi poput kose, zimzelena, idealna za kontejnere i za rezanje.

Benary
 

Melinis repens

Z 0960 Melinis repens

Visoka 80 cm, istaknuto piramidalna, grana se na broncano-ružicaste klasove, paperjasti zeleni listovi, vrlo dekoratvna, za cvjetnjake i velike cvjetne bukete, cvjeta od VI-X mjeseca.

Benary
 

Melinis nerviglumis

Z 0970 Melinis nerviglumis ‘Savannah’

Visoka 25 cm, gusti ljubicasto-ružicasti klasovi, plavo-zeleni listovi u jesen prelaze u tamnocrvene. Idealna za proizvodnju za kontejnere te za svježe i suhe cvjetne aranžmane, cvjeta od VI-IX mjeseca.

Benary
 

Melica transsilvanica

Mekuš

Z 0850 Melica transsilvanica ‘Red Spire’

FastraX, visoka 160-180 cm, dugi atraktivni crvenkasto-smedi vršci, dekorativni plodovi, zeleni listovi. Idealna za rezanje i za proizvodnju suhog cvijeca, cvjeta prvu godinu.

Benary
 

Luzula nivea

Bekica

Z 0770 Luzula nivea

Visine 60 cm, nježni grozdovi snježnobijelih vršaka na elegantnim dugim stabljikama, tamnozeleni listovi obrubljeni sa srebrnim dlacicama, raste jastucasto, zimzelena trajnica. Idealna za mjesta u sjeni, izvrsna za rezanje, cvjeta od VII-VIII mjeseca.

Benary
 

Koeleria glauca

Siva smilica

Z 0720 Koeleria glauca, Blue Hair Grass

Celicnoplavi listovi dužine 25 cm, a stabljike 40 cm s vrlo gustim plavo-zelenim vršcima koji su u starosti zlatnosmedi, zimzelena, precizno pokriva tlo, cvjeta od VI-VII mjeseca.

Benary
 

Hordeum jubatum

Jecam

Z 0660 Hordeum jubatum

Visine 60 cm, klasovi zeleni s prijalazom na svijetložutu i ružicastu u gustim grozdovima s dugim bodljama, zeleni listovi. Atraktivna za grupni uzgoj u cvjetnjacima i idealna za suhe cvjetne bukete, cvjeta od VII-IX mjeseca.

Benary
 

Festuca valesiaca (F. cinerea)

Ukrasna vlasulja

Z 0600 Festuca valesiaca ‘Glaucantha’ (F. cinerea Hybrid), Wallis Fescue

fastraX, visine 30 cm, srebrnasto-plavi listovi, stabljike s tankim bež vršcima, zimzelena, idealna za jesensku i zimsku ponudu, cvjeta od VII-IX mjeseca.

Benary
 

Festuca glauca (F. cinerea)

Ukrasna vlasulja

Z 0550 Festuca glauca (F. cinerea), Blue Fescue

FastraX, visoka 50 cm, plavo-zeleni listovi, tanke stabljike sa žuckasto-zelenim vršcima, zimzelena, cvjeta od VI-VII mjeseca.

Benary
 

Festuca amethystina

Ukrasna vlasulja

Z 0500 Festuca amethystina, Large Blue Fescue

FastraX, visoka 30 cm, finog tamnozelenog lišca, zakrivljena, tanki rubinskoružicasti vršci, zimzelena, cvjeta od VI-VII mjeseca.

Benary
 

Eragrostis abyssinica

Kosmatka

Z 0540 Eragrostis abyssinica

Visine 50 cm, nježna, otvorena, svijetlozeleni klasovi, zeleno lišce, vrijedna za rezanje i proizvodnju suhog cvijeca, može se koristiti kao brašno za kruh, cvjeta od VII-X mjeseca.

Dodatne informacije

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed